Dla specjalnego Gościa serniczek wiedeński....Potrzebujemy 10 rozdzielonych jaj, kilogram sera drobno zmielonego, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, kostkę masła(250g), rodzynki, cukier waniliowy. Masło ucieramy na puch dodając powoli cukier, cukier waniliowy, gdy już będzie gotowe dodajemy po jednym żółtku i łyżce sera na przemian, ciągle ubijając, na koniec dajemy mąkę ziemniaczaną i rodzynki. Białka ubijamy (nie za mocno), dodajemy do masy serowej, łączymy łyżką, wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny w temperaturze 145-150 stopni .
Ja daję trochę mniej cukru, ale za to polewam gotowy wystudzony już sernik polewą czekoladową..... smacznego... :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz