Filety z kurczaka myjemy , osuszamy, usuwamy wszelkie błonki i tłuszcz, nacieramy przyprawami(wg uznania, ja daję pieprz cytrynowy, sól, bazylię, czosnek świeżo starkowany na drobniutkiej tarce), delikatnie nożem w każdym filecie robimy kieszonkę, do której wkładamy po kawałku żóltego sera i paprykę. Końcówkę spinamy wykałaczką. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na głębokim oleju po około 2 minuty z każdej strony, przekładamy na kratkę i opiekamy w piekarniku w temperaturze około 180 stopni 20-25 minut.
Składniki na sałatkę mieszamy , polewamy sosem zrobionym z jednej łyżki majonezu i dwóch łyżek gęstej śmietany doprawionych do smaku solą i pieprzem(ja dodaje jeszcze świeżą bazylię).
Muszą byc smaczne te fileciki :) Lubie takie obiadki :)
OdpowiedzUsuń