Potrzebujemy 5 piersi kurczaka, pieprz cytrynowy, sól, bazylię, orzeszki pini, dwa ząbki czosnku, 3-4 papryczki nadziane serkiem kozim. Panierka: mąka, 2 jajka, bułka tarta(ja używam chleba tostowego świeżo rozdrobnionego w malakserze).
Piersi myjemy, osuszamy, pozbawiamy błonek i resztek tłuszczu, delikatnie solimy i rozklepujemy tłuczkiem(delikatnie). Bazylię, orzeszki, czosnek i papryczki bardzo drobno siekamy a potem ucieramy na gładką masę, smarujemy nią piersi.
Tak przygotowane piersi odkładamy na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Prawda, że zwyczajne... |
Podajemy z ziemniaczkami, sałatą zieloną ze śmietaną, całość posypujemy suszoną żurawiną....smacznego :)
Zjadłem,było pyszne:))))
OdpowiedzUsuń