Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oczyszczamy z błonek. Wkładamy między dwa kawałki folii przeźroczystej i delikatnie rozklepujemy na płaski kotlecik. Oprószamy z każdej strony solą i pieprzem, smarujemy musztardą z jednej strony, na musztarde kładziemy plaster sera, na to ogórek i pokrojonego w krążki pora. Zwijamy przy pomocy folii przeźroczystej zgrabne roladki. Roztapiamy na patelni masło, smażymy najpierw układajac na stronie gdzie jest końcówka zwiniętej roladki( dzięki temu roladka nie rozwinie się i nie trzeba używać wykałaczek do spięcia) smażymy z każdej strony na złoty kolor. Do śmietany dodajemy chrzan( może być ze słoiczka - ja dodałam swojej roboty - jest dużo mocniejszy i potrzeba go trochę mniej). Na patelnię z roladkami wlewamy śmietanę rozmąconą z chrzanem i dusimy całość około 10 minut.
Podajemy z kaszą gryczaną i najlepiej z sałatą. Ja niestety nie miałam dziś sałaty w domu, dlatego podałam wyjątkowo ze szparagami i surówką z buraczków.
SMACZNEGO!!
...mysle ze swietnie sie komponuje ze szklaneczką ...czegos mocniejszego...
OdpowiedzUsuń...i niech sie Geslerowa ....uczy....
OdpowiedzUsuńSuper danie proste i smaczne!
OdpowiedzUsuń